Alles over Bad Hofgastein. Wintersport? Zomervakantie, bereid je goed voor met deze website over Bad Hofgastein. Appartementen, hotels, weersverwachting en webcams uit Bad Hofgastein.

Bad Hofgastein

Bad Hofgastein ligt net voor Bad Gastein en is een byzondere bestemming. Het is erg sfeervol. Bad Hofgastein ligt in het Gasteinertal en grenst aan de Hohe Tauern Bad Hofgastein is ook bekend vanwege de aanwezige bronnen en kuuroorden. Bad Hofgastein telt 6727 inwoners.

Booking.com

Wintersport in Bad Hofgastein

Bad Hofgastein is een geliefde wintersport bestemming. Het skigebied van Bad Hofgastein is direct aangesloten op het skigebied van Bad Gastein. Je skiet dan via het Angertal, hier is ook een groot kinderland. Bad Hofgastein heeft veel afwisselende pistes met daarin voor elk wat wils. Er zijn ook voldoende hutten en restaurants op de pistes van Bad Hofgastein.

Bad Hofgastein maakt onderdeel uit van de Salzburger skiAmade. Dit betekent dat de skipas van Bad Hofgastein ook geldig is in onder meer Flachau, wagrain, Maria Alm, Schladming en alle andere plaatsen die horen bij de SkiAmade.

Bad Hofgastein wordt 's winters goed bezocht door scandinaviers. Met name voor Zweden en Denen is Bad Hofgastein een populaire bestemming.

Wintersport in Bad Hofgastein
Impressie van wintersport in Bad Hofgastein. (klik op de afbeelding voor een vergroting)

Zomervakantie in Bad Hofgastein

In de zomer is het ook goed vertoeven in Bad Hofgastein. Naast een bezoek aan de Thermen, kun je er heerlijk wandelen en mountainbiken. Met kinderen is het leuk om de Gasteiner Badesee te bezoeken. De Gasteiner Badesee is een kunstmatig aangelegde zwemplas waarin kinderen en volwassenen heerlijk kunnen spelen.

Er is ook een grote golfbaan in de omgeving van Bad Hofgastein.

Zomervakantie in Bad Hofgastein
Impressie van Zomervakantie in Bad Hofastein. (klik op de afbeelding voor een vergroting)

Alpen Thermen in Bad Hofgastein

Een van de bekendste trekpleisters van Bad Hofgastein zijn de Alpen Thermen. Hier kun je in een uitgebreid complex genieten van veel sauna's en baden met thermaal water. Dit water is afkomstig uit een van de 18 bronnen die Bad Gastein rijk is. Het Thermale water van Bad Gastein is rijk aan mineralen en heeft een temperatuur van 45 graden celsius. Vanuit het bad heb je ook een schitteren uitzicht op de bergen van Bad Hofgastein.

Foto's uit Bad Hofgastein

Hieronder staan een paar foto's uit Bad Hofgastein. Dit zijn foto's van de sociale networksite 'Flickr' die getagd zijn met 'Bad Hofgastein'. Wil je jouw foto's van Bad Hofgastein hieraan toevoegen, plaats dan je foto's van Bad Hofgastein op 'Flickr' en geeft ze te tag 'Bad Hofgastein'.

Live updates uit Bad Hofgastein

Via Twitter blijf je op de hoogte van de laatste stand van zaken in Bad Hofgastein. Zou houden de tweeps (twitteraars) je op de hoogte van de actuele sneeuwhoogte in Bad Hofgastein. De pistes van Bad Hofgastein, het weer in Bad Hofgastein en natuurlijk de apres ski in Bad Hofgastein.

Wil je jouw tweet hier ook laten zien. Gebruik dan in je tweet de tekst 'Bad Hofgastein'.