Bad Gastein

Bad Gastein is al heel lang een toeristische bestemming. Vanwege de aanwezige thermische baden is het al tientallen jaren een bestemming waar je zomers en 's winters kunt kuren. Een van de bekendste (vaste) bezoekers van Bad Gastein uit het verleden was Sissi (Keizerin Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije). Sissie logeerde in de villa 'Helenenburg' in Bad Gastein, die tegenwoordig omgebouwd is tot een hotel. Ook de sjah van Perzie; (tegenwoordig Iran) was regelmatig te gast in Bad Gastein.

Wintersport in Bad Gastein

Bad Gastein is een geliefde wintersport bestemming. Het heeft een eigen skigebied Graukogel. Daarnaast is er via de Stubnerkogel een aangesloten skigebied met Bad Hofgastein. Het skigebied van Bad Gastein reikt tot bijna 2500 meter. Alle pistes in Bad Gastein zijn kunstmatig besneeuwbaar. Bad Gastein ligt op 1000 meter hoogte dat betekent dat er een groot deel van de winter sneeuw ligt in het dorp. Dit maakt een wintersport in Bad Gastein er sfeervol en erg gezellig.

Bad Gastein maakt onderdeel uit van de Salzburger skiAmade. Dit betekent dat de skipas van Bad Gastein ook geldig is in onder meer Flachau, Wagrain, Maria Alm, Schladming en alle andere plaatsen die horen bij de SkiAmade.

Bad Gastein wordt 's winters goed bezocht door scandinaviers. Met name voor Zweden en Denen is Bad Gastein een populaire bestemming.

alt="Wintersport in Bad Gastein">
Impressie van wintersport in Bad Gastein. (klik op de afbeelding voor een vergroting)

Zomervakantie in Bad Gastein

In de zomer is het ook goed vertoeven in Bad Gastein. Naast een bezoek aan de Thermen, kun je er heerlijk wandelen en mountainbiken. Met kinderen is het leuk om de Gasteiner Badesee te bezoeken. De Gasteiner Badesee is een kunstmatig aangelegde zwemplas waarin kinderen en volwassenen heerlijk kunnen spelen.

Er is ook een grote golfbaan in de omgeving van Bad Gastein. Kortom een hele leuke bestemming voor een vakantie in Oostenrijk.

Zomervakantie in Bad Gastein
Impressie van Zomervakantie in Bad Gastein. (klik op de afbeelding voor een vergroting)

Thermen in Bad Gastein

Een van de bekendste trekpleisters van Bad Gastein zijn de Felsen Thermen. Hier kun je in een uitgebreid complex genieten van veel sauna's en baden met thermaal water. Dit water is afkomstig uit een van de 18 bronnen die Bad Gastein rijk is. Het Thermale water van Bad Gastein is rijk aan mineralen en heeft een temperatuur van 45 graden celsius. Vanuit het bad heb je ook een schitteren uitzicht op de bergen van Bad Gastein.

Appartementen in Bad Gastein

Hieronder staan een aantal van onze favoriete appartementen in Bad Gastein.


Hotels in Bad Gastein

Hieronder staan een aantal van onze favoriete hotels in Bad Gastein.